2002

Radmila Hrustanović

Gradonačelnik

Najpoznatija beograđanka. Najuvaženija dama. Po zanimanju advokat. Član gradskog saveta, antiratnog i antinacionalističkog htenja. Jedan od osnivača Ženske političke mreže. Sedam meseci bila na čelu studija B, od juna na funkciji Predsednika Skupštine grada Beograda. Žena za dvadeset prvi vek. Sklop nežne žene, majke, borca, pobednika. Zaslužuje i premašuje plaketu koja joj je uručena.

Dragana Del Monako

Operska diva

I stasom i glasom i pojavom i energijom, žena koja pleni pažnju na sceni i u životu. Solistkinja Narodnog pozorišta. Pevala je širom sveta. Dobitnica mnogih priznanja. Stalni gost Bona, Sicilije, Venecije... i ostalih prestonica opere. Svuda rado doćekivana i rado primana, pa i ovde kod nas na prvom mestu. Najvoljenija žena. Operska umetnica, koja je zasenila sa pravom ostale konkurentkinje, Dragana Del Monako.

Natalija Marko

PR menadžer - bankar

Natalija Marko je iz Novog Sada. Radi u Vojvodjanskoj banci.Po struci je psiholog. Svoj profesionalni rad započela je kao psihoterapeut. Zatim je bila konsultant u oblasti psihologije markentinga, menadžmenta i komunikologije, te analitičar i istrazivač javnog mnjenja. Saradjivala je sa brojnim pojedincima, grupama, preduzećima, nevladinim organizacijama i advertajzing agencijama. U Vojvodjanskoj banci radi od 1996. godine, prvo kao saradnik za istraživanje i razvoj,zatim kao psiholog Banke,da bi posle dve godine obavljala poslove marketing menadžera. Po njenom mišljenju, uspeh svake firme, pa i banke, grade ljudi, koji u njoj rade. Zato se jednim delom oseća zaslužna i za neke od uspeha, koje je Banka postigla. Smatra da joj je banka pružila mogućnosti da se razvija na različitim životnim planovima.Zato je Vojvodjanska banka za nju,druga kuća. Prema ovogodišnjem izveštaju eksperata Finance Central Europe,Vojvodjanska banka je proglašena za najbolju banku. Dakle, ko je Natalija Marko? Natalija Markoje marketing menadžer najbolje banke kod nas.

Dragana Dojcinović

Elektronski mediji

Od l994.godine radi u Holding kompaniji”S GROUP”,u čijem sastavu je iste godine zapoceo sa radom i Radio S,posIednjih par godina najslušanija radio stanica na teritoriji Republike Srbije. Na početku karijere obavljala je poslove marketing menadžera u okviru marketing centra Holding kompanije. 1998. godine Upravni odbor S GROUP-e, imenovao je za direktora i glavnog i odgovomog urednika Radija S,funkciju koju i danas obavlja. Kada je tekvondo, kao borilačka veština, zaživeo u našoj zemlji, obavljala je funkciju tehničkog sekretara Tekvondo saveza Jugoslavijelmajući u vidu vrhunski kvalitet jugoslovenskih sportista,i uspeh menadžmenta u oblasti sporta,odIučila je da stekne dodatno znanje iz oblasti menadžmenta na Sportskoj akademiji u Beogradu. Dužnost sekretara humanitarne organizacije, Centar za mir i toleranciju, čiji je osnovni cilj zbrinjavanje i pružanje pomoci izbeglim i raseljenim Iicima,obavljala je svesno i predano.

Žana Pantović

Modna kuća Elipsa

Školovala se u Beogradu, radila po mnogim tekstilnim fabrikama, sposobnost realnog dizajna sticala na sajmovima i revi jama širom sveta. Već dvadeset godina je rukovodilac kreativnog tima sopstevnog dizajn centra i vlasnik konfekcije "ELIPSA" iz Kraljeva. Zapošljava 120 stalnih radnika u sopstvenoj fabrici, vrlo često angažuje i druge fabrike da pod njenim patronatom proizvode za potrebe konfekcije "EUPSA". Konfekcija "ELIPSA" poseduje mrežu od 17 sopstvenih maloprodjnih objekata gde se Žanine kreacije i kreacije njenog kreativnog tima mogu kupiti, a to je u srbiji od Subotice do Kruševca. Do sada je konfekcija "EUPSA" zadovoljila i obukla oko 2.000.000 zadovoljnih kupaca u našoj zemlji a deo proizvodnje se izvozi i za Nemacku. Kretaivni tim na celu sa gospodjom Pantović dobitnik je mnogobrojnih priznanja i nagrada od kojih svakako treba pomenuti: S "Košuta" na Beogradskim sajmovima mode, "Zlatnu Simonidu" na Leskovačkom sajmu mode, "Zlatnu zvezdu za kreaciju" u Banjaluci, specijalno priznanje "Najbolja modna kuc'a", 2 "Zlatna dugmeta" na sajmovima mode u Novom Sadu i kao najdraže priznanje "NAJVOUENIJA ŽENA XXI VEKA". Pored pomenutih sajmova konfekcije "ELIPSA" pod rukovodstvom Gospodje Pantovic' izlagala je i više puta u Dizeldorfu u Nemačkoj i Ruazanju u Rusiji.

Olivera Marković

Glumica

Rođena je 1925. godine u Beogradu. Magistrirala je glumu 1952. u Beogradu. Ima sina Gorana, obožava prirodu i srbske banje i kako sama kaže zaliva stara i nova prijateljstva. Zaista žena za XXI vek.

Dana Radić

KTV - Zrenjanin

Duška Dragičević

Prima balerina

(English) 1982nd year - involved in the Ballet of the National Theater. 1991st year - given the title of champion. The first roles in ballets: Peer Gynt (M. Atanasiu), The Legend of Ohrid (D. Parlic), Triumph of Aphrodite (M. Sparemblek) Lake Swan (D. Parlic), Peter Pan (V. Kostic), Giselle (L. Lavrovsky), (armen (V. Logunov), Samson and Delilah (L. Pilipenko), Don Quixote (V. Logunov), Resurrection (L. Pilipenko), (oppelia (D. Parlic), Lady of the (amellias (L. Pilipenko), Romeo and Juliet (A. Seker), Seherezada (L. Pilipenko), Bahcisarajska fountain (R. Kljavin), Wolves (D. Sayffert), Images (L. Pilipenko), Autumn Spray (V. Logunov), Dr.Diekil and mr.Hajd (V. Logunov), Poet Tchaikovsky (L. Pilipenko), Odysseus (L. Lambrou), Queen Margot (K. Simic). The chamber opera Madlenijanum present lowland game - Golden Bird (K. Simic). Visits to the ballet of the Theater: Hungary, Italy, Macedonia, Slovenia, Cyprus. Visits with Chamber Opera Madlenijanum: Russia.

Isidora Bjelica

Književnik

Pisac, reditelj, toreador, magistar filmologije, trend seter, mama, skandal majstor, vojvotkinja, najkontraverzniji srpski autor. Sarajka, Beograđanka, žena sveta. Autor je devetnaest knjiga, većinom bestselera. Poslednje od njih još su vam u ušima siguma sam: "Sajber Aristotel", "Ženske priče", "Virtuelna kurva"... Autor fenomenalnog filma "Dorćol Menhetn". Prelepa, elokventna, bez dlake na jeziku... Primer žene XXI veka.

Tanja Elezović

Ugostitelj

Beograđanka, udata mama Nikole i Jovane, svojevremeni kapiten ženske ekipe Odbojkaškog kluba Radnički i član reprezentacije. Poslovna blistava karijera započela je upravo u hotelu lntercontinental, istakla se kao Trening Menadžer i jedina u Jugoslaviji dobila sertifikat korporacije "InterContinentaI Hotel and Resorts" o položenom ispitu. Trening Menadžer, direktor je Genex apartmana od 1999. godine. Poseta apartmanima učiniće vas sigumim u njenoj prijatnosti i poslovnosti. Dobitnica Oktobarske nagrade. Žena pobednica. Žena XXI veka. Najvoljenija među ženama.

Suzana Mančić

Voditelj

Beogradjanka,jedinica,rodjena u znaku škorpije.Uvek brilijantan djak,vukovac,završiIa Pravni fakultet,govori engleski i ruski jezik. Pred kraj gimnazije počinje da se bavi pevanjem. Najpre sa grupama: Trag, Dag i Maj, ali ubrzo pocinje solističku karijeru, pobedom na subotičkom festivalu mladih talenata. Posle prvog velikoh hita Ogledalce, ogledalce, mediji su dobili novu zvezdu. 0 tome svedoče mnogobrojne naslovne strane, radio i tv emisije, intervjui, festivali:Beogradsko proleće, Split, Intertalent u Ćehoslovačkoj (l nagrada za interpretaciju), turneje po tadašnjem SSSR-u. Televizija je sve više angažuje u zabavnim programima, gde glumi, peva i igra. Sve to jednog trenutka pada u zasenak igre na sreču loto.Pet TV minuta,izvlačenja loto kuglica promeniče joj život i obeležiti ga zauvek. Ali loto devojka se ne zaustavlja. Snima ploče (ukupno 11), filmove: Žikina dinastija, Piknik, Ćao inspektore i Obećana zemlja. Sve je cenjenija kao voditelj. Vodi festivale i estradne spektakle širom zemlje:Beogradsko proleće, Vaš šlager sezone, Venova lica (Sarajevo), Oskar populamosti, Mesam, Hit parade. Dobija svoje emisije, poput nedeljnog popodneva, TV Beograd i Budilnika, koji je išao 3 sezone na Il kanalu. Pevačica, loto devojka i voditeljka je i mama dve devojčice: Teodore i Natalije.

Biljana Rodić

Biznis - Humanista

Žena lider. Predsednik kompanije "Rodić MB". Direktod d.o.o. "Rodić MB C0" Novi Sad. Naj žena u biznisu 2001. godine. Ova titula više od bilo kog komplimenta govori o njoj. Odlikuje je humanitarni rad. Voli da putuje, ne drži je mesto. Ipak, iznad svega odgovoma. Elegantna i zanimljiva. Jedan od stubova humanitamog prosedea u Jugoslaviji ali i u svetu. Neuporedive snage volje. Neodoljive pojave. Preciznog stila. Velike dobrote i inteligencije.

Anđelija Arbutina

Košarkašica

Merima Njegomir

Folk muzika

Nije potrebno predstavljati vodeću ličnost našeg estradnog podijuma. Sjajna zvezda neba jugoslovenske narodne i izvorne muzike. Dvadeset godina na estradnom nebu, ona pažljivo bira repertoar, a bojom svoga glasa takne i očara čak i one najtvrdjeg sluha. Njen glas je najlepši dar prirode koji je izdvaja od ptičica pevačica u bogatoj krošnji domaće estrade. Ima preko pedeset nagrada. Realizovala je hiljade koncerata. Saradjivala sa najeminentnijim orkestrima i snimila 20 ploča za PGP RTS. Najveći uspeh i ponos ove uspešne žene ipak su njeno četvoro dece, kako sama sa ponosom ističe.Ljubica, Jelena, Milica i Marko mogu biti ponosni na mamu šampiona.

Olivija Ivanjicki

Slikarka

Slikar, skulptor, crtac, prava dama, lepotica. Dobitnik velikog broja nagrada, smešno bi bilo nabrajati ih. Americki student. Studijski boravci u Italiji, Francuskoj, Engleskoj, Španiji. Neizbrojiva cifra samostalnih izložbi. Vešta krista i zanimljive pojave. Žena koja svojim radom nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Umetnici i estradne zvezde, sve se vrti oko sile njenog talenta i njene magicne pojave. Olja Ivanjicki.

Božen Zumbor

Lider Algeologije

Svoje menadžersko umeće gospođica Božen vec' 14 godina uspešno plasira, dopunjujući svoj program LEPOTE I ZDRAVUA na više od 50 prodajnih mesta u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini... Poslovnih planova ima mnogo, a do tada poruka gospođice Božen bi bila: Budite zdravi, lepi, uživajte u prirodi, ljudima, uživajte u sebi a mi ćemo Vas negovati onim što je najbolje i što nam daruje priroda. Kompanija BOŽEN COSMEIICS vec' 14 godina uspešno posluje kao lider algeologije u oblasti kozmetike i di jetetike. Dobro poznata izvan granica naše zemlje svoj poslovni moto izgradila je kroz kvalitet poslovanja, visoko edukovan menadžment iz različitih oblasti. Uspeh BOŽEN COSMETICS eksperti menadžmenta objašnjavaju pravilnim izborom proizvoda, profrlisanom poslovnom filozofijom, izgrađenom kompanijskom korporativnom kulturom. Moto gospođice Božen je: Uradi najbolje, rizikuj, dodimi nedodirljivo, uzmi iz prirode sve što ćeš joj vratiti kao zdrava, negovana i zadovoljna osoba na ličnom i poslovnom planu. www.bozencosmetics.com

Poseti sajt

Suzana Balašević Radojnović

Директорка у компанији "Центар Балашевиц из Београда.2002 god.

Sve je počelo pre dve decenije,po povratku iz prestonice svetske mode-Pariza.U početku malom krojačkom radnjom,vodjenom iskutstvom Dragana i Slobodanke Balašević. Marljivim radom ubrzo posao počinje da se širi,raste proizvodnja i otvaraju se prvi maloprodajni objekti.Danas,modna kuca*Balaševic* obuhvata 9 maloprodajnih objekata sa preko 50 zaposlenih radnika u Beogradu i razgranatu veleprodajnu mrežu u čitavoj zemlji.Kreativne ideje Biljane Balašević sa oduševljenjem prihvataju sve generacije. Kakoje za uspeh potrebna velika količina energ¡je,Dragan i sam sportista,svoju ideju da sagradi sportski centar,kao i sve do tada 199S.godine pretvara u stvarnost.0vaj modemi,sportsko rekreativni centar raspolaže velikim brojem terena za tenis,fudbal,salama za rame sportove,kao i moderno opremljenu teretanu.Ponuda je upotpunjena sa 14 Iuxuznih apartmana za smeštaj gostiju,kafe barom i restoranom sa nacionalnim specijalitetima.Uslovima koji se nude,mogIi bi pozavideti mnogi objekti ove vrste u svetu. Čitav sportski centar posluje pod rukovodstvom najmladjeg člana ove uspešne familije,Suzane.|ako veoma mlada,svoje iskustvo stečeno u samom objektu,Suzana svakodnevno dopunjuje dodatnim školovanjem u oblasti menadžmenta, hotelijerstva. www.centarbalasevic.rs

Poseti sajt

Goca Tržan

POP Muzika

Za mali broj godina, koliko je na sceni, postigla je veliki uspeh, uzdahe i obožavaoce. Pratimo je od zajedničkih uspeha sa grupom TAP011, a zatim u solo karijeri, kada je zaista dokazala da je prava dama pop muzike. Oćarani smo njenim stilom, smislom za humor, dobrotom, bojom glasa, njenom ne zadrživom energijom koja je uvek lansira u središte pažnje. Ona koja za sebe kaže: ja sam tvrdoglava, upoma, vredna, teška, emotivna... Potpuna ličnost, kompletan umetnik. Sa stavom do kraja, u ljubavi do kraja, u životu na vrhu! Goca.

Mirjana Stanković

Turizam

Generalni direktor Akcionarskog turističkog društva Putnik. Birana je na mnoge funkcije u turističkim i državnim organizacijama. i Precedavala je skupštinom turističkih agencija Jugoslavije, bila potpredsednik Upravnog odbora tur. org. Srbije, i ministar za turizam i ugostiteljstvo Republike Srbije. Nosilac značajnih priznanja. Proglašena još 1994. najuspešnijom ženom menadžerom u kategoriji mešovitih preduzeća. Dvanaest godina na čelu Putnika. Voli cveće, pozorište, klasičnu muziku i džez. Divna nežna dama. Cvet Srpkog poslovanja u ugostiteljstvu. Veliki obožavalac svoje preslatke unuke Mine.

Vesna Marinković Mićić

Akupunkturolog

Ličnost za čiju uspešnost nema nedoumice, izuzetna, prva u svemu ovome što ona radi. Vlasnik privatne prakse u kojoj je spojila tradicionalnu i modemu medicinu, TO JE "VlTALlS",klinika sa reputacijom najbolje i najuspešnije privatne lekarske prakse kod nas. Akupunktura joj je postala veliki profesionalni izazov jer leči čoveka u celini, to nije terapija, toje zdrav način zivota. Ona nudi život bez bola i rizika. Leči bolesti od A do Š, čak i one gde je klasična medicina odustala. Ona je samouverena i odlučna i nema konkurenciju, jer nudi više i leči bolje. Dr. Vesna Marinkovic Mičič je i predsednik udruženja akupunktologa Srbije. Ona je uzoma supruga i majka dvoje dece, autor knjiga o apukungturi, žena koja gotovo madjioničarskom spretnošču zabada male iglice i vrača život.

Liljana Habjanović Đurović

Mirajana Bobić Mojsilović

Novinar

Mirjana Bobič Mojsilović je za dvadesetdve godine u jugoslovenskom novinarstvu prošla sve novinarske žanrove, medije i različite političke prilike. Počela je kao devojčica u Omladinskim novinama, da bi potom pisala za skoro sve jugoslovenske i srpske nedeljnike.Bila je kolumnista Stava, Duge, Naše Borbe, nedeljnog Telegrafa, uredniku Dugi, inten/juju, autori voditelj nekada najgledanijeg talk-show emisije,kakve su bile: Priča o,Tri puta dva,Bliski susret i Umiječe življenja. Posle S.oktobra 2000.kratko vreme bila je urednik Kulturno zabavnog programa RTS.Nije nikada bila član nijedne partije,nikada nije imala visok društveni položaj,i nije nikada dobila ni jedno društveno priznanje. Objavila je knjige: Baba,nemoj ništa da me pitaš,roman:Dnevnik srpske domačice,koji je do sada imao 19 izdanja i preveden je na francuski i italijanski jezik,roman:Happy end,koji je trenutno na listi bestselera u mnogim beogradskim knjižarama. Autor je drame: Suze su OK; u Narodnom pozorištu u Beogradu i monodrame: Verica medju šljivama u Ateljeu 2l2,sa Svetlanom Bojkovič u naslovnoj u|ozi,koja je 200l.nagradjena na Festivalu monodrame i pantomime u Zemunu. Slobodan je umetnik, i bavi se literaturom i izdavaštvom. www.mirjanabm.com

Poseti sajt